Timpul liber...

Written by RBA Records. Posted in Blog

Initial ma gandeam sa vorbim de aceasta data despre locatii pe care am putea sa le vizitam in afara Bucurestiului si poate chiar in afara tarii. Dar cum as putea sa fac asemenea lucru cand nu demult am intalnit persoane care s-au nascut in Bucuresti si nu au vizitat, nu mai spun ca nu au fost niciodata la un concert la Ateneul Roman, Ateneu roman care in caz ca nu ai aflat pana acum este una dintre cele mai importane institutii de cultura din capitala.

Eu personal sunt foarte revoltata din acest motiv, cu toate ca daca ma gandesc mai bine si eu fac parte intr-o oarecare masura din cei care nu au vizitat chiar toate muzeele din Bucuresti si abia acum am realizat acest lucru, ca incercam sa vizitam alte tari si le apreciem pentru traditiile si obiectivele turistice pe care le au dar trebuie sa ne uitam putin si in jurul nostru, cand ne trezim dimineata si sa vedem ca avem multe locuri care merita vazute.

Asa ca astazi iti spun cate ceva despre Ateneul Roman. A fost infiintat in 1865 avand ca scop dezvoltarea culturala. Pentru a strange banii necesari pentru constructia cladirii s-a apelat la colecta publica avand motto-ul "Dati un leu pentru Ateneu". In 1886 a inceput constructia dupa planurile arhitectului francez Albert Galleron si a fost inaugurata la 14 februarie 1888.

Aici isi are sediul Filarmonica "G. Enescu" si tot aici au evoluat unii dintre cei mai de seama dirijori si solisti interpreti ai sec XX: dintre acestia ii amintesc pe Sergiu Celibidache, Dinu Lipatti, Arthur Rubinstein, Yehudi Menuhin.