Gelozia... bate-o vina!

Written by RBA Records. Posted in Blog

Gelozia este o traire afectiva care se manifesta prin teama de a pierde ceea ce o persoana poseda, aici poate fi vorba de dragoste sau putere. In dragoste, asa cum cred ca stii, gelozia este acel sentiment care ne cuprinde atunci cand simtim ca persoana iubita prefera pe altcineva.

Astfel, in timp ce barbatii au inclinatii spre furie si au tendinta de a se razbuna, femeile devin depresive. Gelozia este o tendinta foarte des intalnita si, in anumite limite, este fireasca si chiar de bun augur.

Eu am realizat ca uneori gelozia este o dovada de imaturitate si de posesivitate care se naste dintr-un sentiment de inferioritate sau de lipsa increderii in sine. Ar fi bine sa stii un lucru valabil atat pentru tine stimate domn cat si pentru fetele carora le dedic aceasta rubricuta, ca gelozia in exces nu face altceva decat sa indeparteze partenerul de viata.

In acelasi timp nu incerca sa elimini total acest sentiment, pt ca la urma urmei este si o dovada a iubirii, insa poarta-te matur pentru ca gelozia poate fi controlata.