Istoria tocului!!!

Written by RBA Records. Posted in Blog

Istoria tocului!!!

Astazi iti voi spune istoria unei inventii destinate noua, fetelor, femeilor, si anume: tocul...

Fiecare dintre noi isi doreste sa arate bine, sa fie trendy si sa atraga privirile in orice moment. Stiu ca unul dintre accesoriile de care suntem total dependente este pantoful... cu toc! Dar oare cunoastem care este istoria acestui accesoriu?

O scurta incursiune in trecut denota faptul ca pantofii cu toc dateaza inca din Egiptul Antic, unde acestia erau folositi atat de femei cat si de barbati, dar numai in timpul ceremoniilor.

Trecand mai departe, in Roma Antica acest accesoriu vestimentar era purtat doar de doamnele cu o reputatie proasta.

Secolul al XVI lea reprezinta un alt moment in care tocul a fost insusit de ambele sexe si anume aparitia cizmelor de cowboy. Tot cu acest secol a inceput si stilizarea tocului in diferite forme pentru a se potrivi cu orice tip de pantof sau gheata. Urmatoare etapa a fost cea a platformelor, moda care a revenit si in zilele noastre. Acestea erau purtate atat de curtezanele din Italia si de persoanele cu statut social inalt in Franta cat si de femeile de la curtile japoneze.

Incepand cu secolul al XVIII lea tocul cui a reusit sa atraga atentia tuturor, avand un impact puternic atunci, dar si astazi, cand este adesea asociat cu imaginea femeii fatale. Chiar daca tocul a aparut inca din antichitate, oficial el a fost inventat sau mai bine spus reinventat de creatorul de moda Christian Dior.

Eu sunt convinsa ca istoria tocului se scrie in continuare si nu cred ca vom permite vreodata disparitia acestui accesoriu.