Lamuriri privind procesul intentat de Edward Maya lui Adrian Sana

Written by RBA Records. Posted in Blog

Edward Maya nu a pierdut procesul intentat lui Adrian Sana (Akcent)

Avand in vedere dreptul cititorilor dvs de a primi informatii reale si corecte, referitor la articolul din data de 10.04.2010, cu titlul “Edward Maya a pierdut procesul intentat lui Adi Sana”, Radu Baron, director general al RBA Records, societate care este parte, alaturi de Eduard Ilie, in procesul intentant paratilor Adrian Sana si SC Roton SRL, doreste sa faca urmatoarele mentiuni:

1. Eduard Ilie nu a pierdut procesul intentat lui Adrian Sana, decizia instantei nefiind definitiva in acest moment, urmand apel in termen de 15 zile de la comunicare.

2. In fapt, actiunea lui Eduard Ilie a fost, pentru moment, respinsa ca neintemeiata, din cauza ca numele artistic al compozitorului - “Edward Maya” - nu a fost declarat ca pseudonim al reclamantului Eduard Ilie. In consecinta, Instanta a considerat ca Eduard Ilie si Edward Maya sunt doua persoane diferite.

3. Din comunicarea primita de la Tribunalul Bucuresti, Sectia a III-a Civila, va aducem la cunostinta faptul ca Instanta ar fi putut lua in considerare dreptul de autor al compozitorului Eduard Ilie, in urma emisiunii, Neatza cu Razvan si Dany din data de 09.02.2009, insa nu s-a putut stabili ca fiind compozitor Eduard Ilie, deoarece piesa a fost prezentata ca apartinand compozitorului Edward Maya. (Va atasam in acest sens sectiunea relevanta din comunicarea venita din partea Tribunalului Bucuresti, Sectia Civila)

4. In hotararea pronuntata de Tribunalul Bucuresti, Sectia a III-a Civila, Instanta nu acorda dreptul de autor domnului Adrian Sana si nicidecum nu da dreptul domnului Adrian Sana de a interzice sau autoriza folosirea piesei “Se thelo”. Dimpotriva, la momentul recursului, cand vor fi depuse probele care atesta ca Edward Maya este una si aceeasi persoana cu Eduard Ilie, acesta va putea interzice domnului Adrian Sana sa foloseasca piesa “Se thelo"

5. Radu Baron nu este parte in procesul la care face referire articolul dvs, ci RBA Records. Precizam ca atat RBA Records, cat si Roton sunt editori ai piesei “Se thelo”, conflictul real fiind intre compozitorii Eduard Ilie si Adriana Sana