Print

Comunicat Kristine - Se Thelo

Written by RBA Records. Posted in Stiri Kristine

Referitor la opera muzicala "Se thelo", compusa de Edward Maya, interpretata de Kristine, editor RBA,

RBA Management, in calitate de reprezentant al artistei Kristine si de editor al operei "Se thelo", doreste sa faca urmatoarele mentiuni:

1. Opera muzicala "Se thelo", compozitor Edward Maya, interpret Kristine, editor RBA, a fost adusa pentru prima data la cunostinta publica prin radiodifuzare in emisiunea "Request 629 Live Mix” la Vibe FM in data de 23 martie 2009, urmata de articole in presa scrisa in data de 02 aprilie 2009 si difuzare tv in data de 03 aprilie 2009, la emisiunea "Neatza cu Razvan si Dani", Antena 1.

2. Conform legii dreptului de autor 8/1996, cap II, art 4, alineatul 1:

Art. 4 - (1) Se prezuma a fi autor, pana la proba contrara, persoana sub numele careia opera a fost adusa pentru prima data la cunostinta publica.

Prin proba contrara intelegandu-se o inregistrare la o data anterioara aducerii la cunostinta publica, la un organism de gestiune colectiva sau prezentare publica (emisiuni tv, difuzare radio, concert).

3. Conform raspunsului oficial al UCMR-ADA, nr 199/15.04.2009, opera muzicala "Se Thelo" (Rolla Sis) a fost depusa pentru inregistrare la UCMR in data de 10.04.2009 de catre editor SC ROTON SRL, asadar la aproape 3 saptamani dupa ce piesa a fost adusa la cunostinta publica de catre editor RBA.

4. Prin urmare singurul care poate utiliza piesa Se Thelo, conform legii dreptului de autor 8/1996, este Edward Maya, prin editor RBA, interpret Kristine, deoarece a fost primul care a adus-o la cunostinta publica, iar Adrian Sana nu a putut aduce o proba contrara.

5. In cazul in care conflictul pentru piesa Se Thelo - interpret Kristine, nu se va solutiona pe cale amiabila, RBA va depune plangere penala pentru furt, impotriva lui Adrian Sana si Roton.

In concluzie, Edward Maya este compozitorul piesei "Se thelo", interpret Kristine, iar RBA este unicul detinator al tuturor drepturilor patrimoniale de exploatare, cesionate prin contract de cesiune.